زرده تخم مرغ موجب تشدید ریفلاکس میشود. بنابراین افرادی که مبتلا به ناراحتی معده هستند، از خوردن شیرینی به خصوص شیرینی خامهای، شکلات، قهوه و چای داغ و غلیظ پرهیز نمایند.
دکتر سید رضا فاطمی متخصص گوارش و کبد، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت بیان داشت: تغییراتی که در الگوی تغذیه و تحرک افراد طی ایام نوروز رخ میدهد، باعث تغییراتی در وزن و دستگاه گوارش میشود.
فاطمی با اشاره به سوالاتی که پیرامون بیماریهای دستگاه گوارش پرسیده میشود، افزود: ریفلاکس یا برگشت اسید معده از مشکلاتی است که افراد بسیاری آن را تجربه کردهاند. در رفلاکس، فیزیولوژی حرکت مری دچار اختلال شده و باعث برگشت اسید از معده به داخل مری میشود که سوزش و ناراحتی در بخش انتهایی مری را به دنبال دارد.
وی گفت: مصرف شکلات و شیرینی موجب تشدید ناراحتیهای معده و مری میشود.
فاطمی با اشاره به مصرف تخم مرغ در تهیه شیرینیها متذکر شد: زرده تخم مرغ موجب تشدید ریفلاکس میشود. بنابراین افرادی که مبتلا به ناراحتی معده هستند، از خوردن شیرینی به خصوص شیرینی خامهای، شکلات، قهوه و چای داغ و غلیظ پرهیز نمایند.
این متخصص در ادامه بیان داشت: افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا و مجاری صفراوی از مصرف غذای چرب خودداری نمایند؛ به خصوص کاهش تحرک در این ایام و مصرف غذای چرب باعث تنش و انقباض کیسه صفرا شده و بعضا باعث دردهای شدید در این ناحیه میشود.
فاطمی گفت: بیماران مبتلا به زخمها و خراشیدگیهای دستگاه گوارش مانند زخم معده و اثنی عشر از مصرف غذاهای سنگین در این این ایام خودداری نمایند.
وی یادآور شد: کاهش وزن، توصیه اکید ما به افرادی است که کبد چرب دارند. بی تحرکی افراد در ایام نوروز و مصرف غذاهای پر کالری، در روند درمان این افراد اختلال ایجاد میکند و به دلیل بی تحرکی، افزایش ایجاد کبد چرب در تعطیلات نوروز دور از تصور نیست.
فاطمی اظهار داشت: بیماران مبتلا به التهاب روده یا روده تحریک پذیر از مصرف غذاهای پر چرب و ادویه دار خودداری نمایند؛ این رژیم غذایی موجب تحریک روده شده و علائم روده تحریک پذیر را در این افراد تشدید میکند.
وی خاطرنشان کرد: کاهش تحرک چه در سفر و چه در منزل و از طرف دیگر، کم مصرف کردن آب، یبوست را به دنبال دارد. بنابراین توصیه میشود افزایش تحرک و مایعات رقیق در برنامه روزانه افراد مورد توجه باشد.
حفظ بهداشت مواد غذایی و آب، مساله دیگری بود که فاطمی بر آن تاکید و بیان داشت: مسافرتهای بین شهری در این ایام افزایش مییابد. مصرف غذاها به ویژه مواد پخته اهمیت بسیار دارد. غذای نیمه پخته موجب ایجاد مسمومیت میشود.
کد خبرنگار: ۴۱۰۲۵
نظر شما